Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Jak chovat v domácnosti psa

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Tak úvodem bychom měli vědět,že pes je psovitá šelma a žil ve smečkách. Pes se vyvinul z ochočených vlků. Čím déle byl pes s člověkem, tím více zdomácněl. Než si pořídíme psa, měli bychom vědět, jakého psa, či spíše rasu, si pořídíme.

Rozlišujeme dvě skupiny psů:
1. domácí
2. venkovní

Domácí psi by měli mít domov jako my, tedy v zimě by se mělo myslet na naše mazlíčky jako myslíme na sebe, tedy mít teplý příbytek..

Venkovní psi by měli mít velký výběh, tedy nejčastěji zahradu. Když si domů přivezete štěňátko, měli byste počítat s tím, že vám udělá nějakou tu loužičku. Nejlépe ho naučíte čistotě tak, že s ním budete pravidelně chodit na procházky. Ale když už tu nečistotu udělá, měli byste mu pohrozit, občas i dát přes čumák.
Častá je otázka výživy. Mladému štěněti se může dávat mléko ( vlažné) a do něj nalámat piškoty. Staršímu štěněti už můžeme dávat konzervy. Na našem trhu jich je dostatek a můžete si tedy vybrat. Když pak pes vyroste, začneme mu dávat granule.

Důležitým prvkem výchovy psa je výcvik. Nezapomeňte, že při výcviku musíte být trpěliví a psa netýrat! Začněte s výcvikem od 1 roku stáří psa.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT